Wat is Doorkronkelen?

Doorkronkelen is een wekelijkse nieuwsbrief over voetbal, filosofie, literatuur, geschiedenis en meer. Kort gezegd, voetbal, cultuur en alles ertussenin. In deze nieuwsbrief verken ik de wereld door de lens van voetbal.

Geen wedstrijdanalyses, hard nieuws of snelle statistieken, maar het verhaal achter een voetbalstadion, de cultuur van een club, de historie rond een team en alle actuele kronkels die daarmee samenhangen. Zo schreef ik over de band tussen Suriname en Ajax, over het oude stadion van Tottenham Hotspur, en over voetbal van vaders en zonen.

Daarnaast schrijf ik iedere maand De Basiself, een verzamelpost van de beste lees-, luister-, kijk- en volgtips over voetbal.

En af en toe gooi ik er wat popculturele hot gossip doorheen. We moeten het natuurlijk wel leuk houden.

Waarom moet je Doorkronkelen lezen?

Omdat ik daar blij van word. En omdat je op de hoogte blijft van thematiek die speelt in zowel het voetbal als de wereld. Maar bovenal omdat je, net als ik, van voetbal en cultuur houdt.

Wie ben ik?

Ik ben Danielle Kliwon, voetballiefhebber en verhalenverteller. Ik schrijf voor verschillende media, en schuif weleens aan bij de Hard Gras podcast en NOS. Ik heb een voorliefde voor geschiedenis en lees het liefst speculatieve fictie. En ik schrijf een boek. Maar wie niet tegenwoordig?

Abonneer en ontvang Doorkronkelen ieder weekend in je mailbox.

Subscribe to Doorkronkelen

Een nieuwsbrief over voetbal, populaire cultuur en alles ertussenin

People

Schrijft (o.a.) over voetbal + filosofie en cultuur en heeft een rode kater genaamd Sagan